Ситуація з мутованим коронавірусом вийшла з-під контролю влади Великої Британії. Новий штам COVID-19 поширюється занадто швидко.

Незважаючи на те, що Різдва залишилися лічені дні, британській владі довелося діяти рішуче. Про це заявив глава МОЗ Великої Британії Метт Генкок.

Посадовець наголосив, що усі посилені обмеження можуть тривати упродовж декількох місяців.

Людей, які намагаються виїхати за межі Лондона, утворюючи на вокзалах натовпи, Генкок назвав "безвідповідальними".

Через більш агресивний та заразніший новий штам коронавірусу у Великій Британії 30 країн світу закрили сполучення з Об'єднаним Королівством.

У Всесвітній організації охорони здоров'я зазначили, що нову мутацію вірусу виявили не лише у Британії, а також в Данії, Нідерландах та Австралії. Експерти ВООЗ перебувають на постійному контакті з офіційним Лондоном.

За добу 20 грудня у Великій Британії коронавірус виявили відразу у 35928 людей. Така кількість нових заражених є рекордом для країни. Окрім того, за добу від коронавірусу померли 326 інфікованих. Про це йдеться в офіційній статистиці Великої Британії.

Що відомо про мутований COVID-19

  • Новий штам COVID-19 у Великій Британії виявили ще у вересні.
  • Його геном остаточно розшифрували у жовтні.
  • Фахівці повідомили владу Великої Британії про появу нового штаму коронавірусу 11 грудня, коли ситуація почала виходити з-під контролю.

Читайте також: В Україні за добу виявили 6545 нових випадків COVID-19