На бороді, на носі, в руках, або кишенях, але не там, де потрібно. Майже рік рівняни живуть під час карантину. Проте, досі не всі вміють правильно носити маски. А тепер доведеться навчитися, бо штрафуватимуть за маски на підборідді. Хто і скільки розповість Ілля Томашевський.

5 тисяч гривень за маску на підборідді. Верховна Рада прийняла закон, відповідно якого усі підприємства повинні слідкувати за тим, аби їхні відвідувачі носили маски правильно – прикриваючи ніс і рот.

Отримати штраф у вигляді від 3 400 до 5 100 гривень власники бізнесу можуть і за бездіяльність: тобто якщо вони усно не попросили одягнути відвідувача маску, не відмовилися його обслуговувати та не викликали поліцію. Раніше депутати вже запровадили штраф за неносіння масок у громадських місцях.

З 21 листопада рівненські патрульні склали 653 адмінматеріали на осіб, які перебували у громадських місцях без масок. Ідея збяльшення штрафів рівнянам до душі. Кажуть можливо таке впровадження збільшить людську відповідальність.

Як ви ставитеся до збільшення штрафів за не правильне носіння маски?

Такі новації не зрозумілі підприємцям, які й так з початку пандемії отримали значні втрати. Кажуть, що дотримуються усіх вимог, але держава лише штрафує та продовжує тиснути.

Маски рекомендують вдягати в магазинах, аптеках, громадському транспорті, державних будівлях та недержавних установ. Також маски можна носити й на вулиці, якщо там є скупчення людей. Медики запевняють, що тільки правильно одягнута маска може захистити людину.

Цей закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування. Разом з тим, штрафи за відсутність маски у громадських місцях та транспорті не перестають діяти.

Читайте також: Прем'єр Шмигаль розповів деталі плану вакцинації українців проти коронавірусу