Історична подія у медицині Рівного. Сьогодні наші фахівці спільно з столичними медиками провели операцію з пересадки серця. Донором став рівнянин, 1981 року народження, який отримав травми несумісні з життям. В нього констатували смерть мозку. Його рідні дали дозвіл на трансплантацію, щоб врятувати життя іншій людині. Новим власником серця став житель Сарн. Йому 46 років. Зараз його стан оцінюють, як стабільний, але поки що він знаходиться у реанімації під наглядом лікарів.

Історичний момент для Рівненшини! У ніч з 17 на 18 грудня, у Рівненській центральній міській лікарні, вперше була проведена надскладна операція з пересадки серця. Його пересадили, 46-ти річному чоловіку з міста Сарни. Донором став житель обласного центру. Йому було 39 років.

Операцію проводили силами лікарів рівненської Центральноі? міськоі? лікарні та Національного інституту хірургії та трансплантології імені Шалімова.

Операція тривала понад 6 годин. Її проводило 16 лікарів, 6 з яких з інституту Шалімова. До таких операцій, спеціалістів готували близько двох років. Але для того, щоб їх проводити, потрібні підходящі донори, яким діагностували смерть мозку. Правда не всі люди, хочуть віддавати органи свої рідних.

Також дружина власника нового серця додає, що вона дуже вдячна усім лікарям, які врятували життя її чоловіку. Наразі його стан оцінють, як стабільний. Він знаходиться під постійним доглядом лікарів. До слова, родина донора дала згоду на забір ще трьох життєво важливих органів, які вже сьогодні врятують життя ще декільком людям.

Читайте також: У мережі опублікували фото унікальної операції з пересадки серця, яку провели у Рівному