Джерело: ГУ ДСНС у Рівненській області
15 грудня Рівненські рятувальники провели тактико-спеціальні навчання на будинку підвищеної поверховості розташованому за адресою: м.Рівне вул. С.Бандери.

З метою відпрацювання порядку дій на випадок виникнення пожеж у багатоповерховому житловому будинку рятувальники ДСНС провели відповідні навчання. Під час проведення заходу рятувальники особливу увагу на справність внутрішнього та зовнішнього протипожежного водопостачання. Окремо рятувальники провели моніторинг під'їздів пожежно-рятувальної техніки до пожежних гідрантів, кругових проїздів навколо багатоповерхових житлових будинків та місць встановлення авто драбин.

Подібні навчання є дуже корисними, адже дозволяють більш ефективно та якісно виконувати завдання за призначенням. Потому рятувальники, провели оперативне розгортання та встановлення автоцистерни на пожежний гідрант. Також відпрацювали механізм подачі води на дах при можливому загорані котельні на будинку з висотою за 50м.

Пожежі у багатоквартирних будинках – це завжди особлива небезпека для мешканців. У житлових будинках підвищеної поверховості та висотних будинках під час пожежі значно збільшується час евакуації мешканців та ускладнено гасіння пожежі, особливо на верхніх поверхах. Тому, до будинків з умовною висотою більш ніж 26,5 метрів, а це будинки понад 10 поверхів, набагато посилені вимоги щодо протипожежної безпеки. А на Рівненщині на даний час є 27 висотних будинків. В Рівному наразі 23 будинків підвищеної поверховості з яких 20 житлових та 3 громадських будинків. Також у місті Вараш є 4 житлових будинки.

Читайте також: На Рівненщині поліцейські викрили двох нелегальних мігрантів