Вкоротили тротуар та встановили парковку. У Рівному на вулиці Євгена Коновальця людям немає, де ходити. Кажуть, все через облаштування автостоянки біля церкви, яка там знаходиться. Місцеві жителі скаржаться, по проїзній частині ходять навіть діти. Чия це ініціатива - розбиралась Яна Євтушок.

На гарячу лінію телеканалу "Рівне 1" звернулася мешканка будинку по вулиці Є.Коновальця. Жаліється, що біля церкви немає, де пройти. Бо тут вкоротили тротуар та будують парковку для автівок.

Перехожі теж невдоволені. Ба більше, не впевнені чи тротуар взагалі тут буде. Переживають і за своїх дітей, бо ті ходять по дорозі повз машин.

Місцеві жителі сумніваються, чи облаштовують автостоянку законно. Робітники, яких ми тут застали, відмовились будь-що коментувати. Лише за кадром один з них сказав, що це ніби-то благодійна акція.

У церкві священника не виявилось. Місцевий працівник від нас тікав. Мовляв, усі документи на облаштування автостоянки є. Але показувати їх нам ніхто не збирається.

В управлінні житлово-комунального господарства зазначили, наразі розробляють тільки проектну документацію даної автостоянки.

Згідно Державних будівельних норм України спорудження може розпочатись тільки після затвердження проектної документації, якої поки не має. Тож, виходить, що будівельні роботи поблизу храму всіх Волинських святих розпочали завчасно. Ми зателефонували священнику церкви Всіх Волинських Святих Михайлу Жаровському, який до слова є ще й новообраним депутатом міської ради від партії "Рівне Разом" . Протоієрей зазначив, ніякого відношення до будівництва автостоянки поблизу храму не має.

Минув місяць. В управлінні ЖКГ вже коментують що проектно-кошторисна документація вже погоджена.

Хто ці благодійники - невідомо. Однак, згідно державних будівельних норм ширина тротуару повинна бути не меншою, ніж 2 м.

Читайте також: В Оржеві без даху над головою залишилися батько з двома дітьми