На час карантину після Нового року, від 8 до опівночі 25 січня, влада вирішила не обмежувати роботу громадського транспорту, щоб працівники критичних галузей мали змогу безперешкодно добиратися до місця роботи. Авіаперевезення будуть і надалі здійснювати рейси, оскільки цей вид транспорту є безпечним і в ньому, на відміну від маршруток, контроль за дотриманням карантинних правил суворіший.

Про це розповів міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов в ефірі каналу "Україна 24".

Говорячи про громадський транспорт, то Немчінов пояснив, що навесні через його зупинку було чимало нарікань. Водночас він підтвердив, що у маршрутках соціальна дистанція дотримується не повною мірою. Натомість у літаках, каже міністр, карантинні обмеження дотримуються як слід.

"Ми добре пам'ятаємо зупинку економіки навесні і найбільше нарікань саме було з приводу того, що люди, які підтримували економіку, а також медпрацівники, працівники органів держвлади, правоохоронці не мали можливості дістатися до своєї роботи. Крім того, потрібно розуміти, що коли ми входили в епідемію у березні, ми до кінця не розуміли, з чим зіткнулися. Зараз, якщо говорити про авіаперевезення, вони безпечні, в літаках всі в масках, це не маршрутка, там строго дотримується соціальна дистанція", - сказав Немчінов.

Нагадаємо, в Україні від 8 до опівночі 25 січня триватиме так званий локдаун, який в уряді назвали "зимовими канікулами". Водночас, до кінця лютого в країні подовжено чинні обмеження "помаранчевої" зони, які діють щодня, і режим надзвичайної ситуації.

Читайте також: Посилення карантину в Україні: у МОЗ перелічили нові обмеження