Фото ілюстративне
За минулі дві доби внаслідок злочинних дій двох невідомих жінок постраждали 80-річна дубенчанка та 82-річна жителька Вараша. В обох потерпілих зловмисниці викрали грошові кошти, представившись соціальними працівниками та, представниками комунальної служби, відповідно.

Дві незнайомки, яких впустила до себе в квартиру дубенчанка, почали розповідати пенсіонерці, що вона вправі отримати певну допомогу від держави, зокрема і у вигляді продуктових пакетів.

Під час спілкування одна із «соцпрацівниць» вийшла до іншої кімнати, мовляв, їй стало зле. Напарниця в той момент продовжувала відволікати стареньку балачками, запевнивши, що за день-два до неї навідаються із допомогою.

За кілька годин після візиту «турботливих» працівниць, жінка не виявила у шафі трьох тисяч гривень.

А у Вараші дві працівниці комунальної служби прийшли до пенсіонерки «перевірити газ». Коли власниця квартири відповіла, що, як і решта населення міста не є споживачем природного газу, вибачились за неуважність, але забажали перевірити кухонну плиту. Однак, і цей промах зловмисниць не насторожив жінку і вона провела їх на кухню, де протягом 10 хвилин вони вдавали, що перевіряють електроплиту та заповнюють бланки документів. Уже через кілька хвилин після їхнього візиту пенсіонерка виявила, що з її сховку зникли усі заощадження в сумі 34 500 гривень.

Поліцейським потерпілі не змогли описати зловмисниць, адже вони були у верхньому одязі та в захисних масках, жодних документів вони у них також не запитували.

Слідчі розслідують обставини цих крадіжок із проникненням у рамках досудового розслідування, розпочатого за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України.

 

Читайте також: У Рівному на автозаправці затримали чоловіка, що лаявся на копів та відмовлявся від маски