В Острозі люди перекрили дорогу. Персонал Острозької психлікарні вийшов на протест. Вимагають аби їм виплатили зарплату за два місці. Не мають і доплат, хоча й працювали з хворими на ковід. Борг по зарплаті становить 7 мільйонів гривень. У медиків вже увірвався терпець. Стомились вимагати зароблене. Тому вийшли на дорогу. З подробицями Юрій Чорнобривець.

На роботу ходимо, а грошей не отримуємо. Під стінами Острозької обласної психіатричної лікарні, медики зібралися на акцію протесту. Тому що, їм протягом жовтня, листопада не виплачують зарплатню і відправляють за свій рахунок у відпустку. А деякі з працівників медзакладу, працювали з хворими на коронавірус, за що мали отримати надбавку, але по факту не отримали ні те ні інше. Кажуть зверталися до головного лікаря, але конкретної відповіді не почули.

Працівники кажуть, що телефонували до Національної служби здоров'я України, і там їм повідомили, що всі кошти для їхньої лікарні перераховані. Тільки головний бухгалтер каже інше.

Головний бухгалтер додає, в НСЗУ скали чекати. Головного лікаря на місці не було, як нам пояснила його заступниця, він на лікарняному. Каже, знає про ситуацію з затримкою коштів.

Медпрацівники розповіли, що такі затримки були і раніше.

Люди вже втомилися від таких знущань і просто не мають за що кормити свої сім'ї, та й вже встигли набратися боргів. Тому, всі протестувальники від лікарні, пішли перекривати дорогу. Сказали, не дадуть нікому проїхати, поки не отримають своїх грошей. Дорогу перекрили, і буквально за кілька хвилин утворилися величезні затори. Водії по різному віднеслися до такого протесту. Одні почали сигналити, деякі намагалися проїхати крізь натовп, а хтось віднісся з розумінням.

Поки тривала акція протесту, до мітингувальників у Острог приїхав начальник обласного управління охорони здоров'я Олег Вівсянник. Попросив людей, щоб ті звільнили перекриту дорогу. І разом з ними пішов у медзаклад. Там він зі своїми помічниками, з'ясовував причини затримки заробітньої плати. Після години проведеноїї у лікарні, медикам все ж виплатили кошти, однак тільки за жовтень.

Додає, що майже 30 відсотків ліжкового фонду не працює, тобто є відділення які не функціонують. Тому, коли медзаклад не може заробляти на себе кошти, штат працівників доведеться скоротити. Також повідомив, що до кінця року до психіатричної лікарні буде направлена комісія з центру громадського здоров'я. Аби перевірити ефективність роботи закладу.

Читайте також: В Острозі працівники психіатричної лікарні перекрили дорогу