На Рівненщині відсутні лікарні, у яких немає місця для пацієнтів з COVID-19. Нагадаємо, на сьогодні допомогу надають 15 закладів. Пацієнтів лікують не лише в реанімаціях, а й в інфекційних та перепрофільованих відділеннях. На сьогодні у закладах розгорнули 1676 ліжко-місць.

Варто відмітити, що найвищу захворюваність фіксують в Рівному. Це зумовлене тим, що в обласному центрі концентрація проживання мешканців висока – тут живе майже третина населення області.

У зв’язку з цим, найбільше зайнятих ліжок хворими на COVID-19 спостерігається у Рівненській міській лікарні № 2. Тому пацієнти госпіталізуються до іншого закладу – Рівненської міської лікарні.

Щоб зменшити навантаження на ці заклади, найближчим часом планується розгорнути ще 120 ліжок на базі Рівненської обласної клінічної лікарні.

В цілому показник заповненості пацієнтами лікарень не дотягує до 50 %. Це свідчить про те, що у резерві наших медзакладів є половина місць, які можуть приймати хворих на COVID-19. Така позитивна тенденція взаємозалежна від організації маршруту пацієнта. Його направляють туди, де є місце. І лікують рівно стільки, скільки необхідно до повного одужання.

«У хворих на COVID-19 вражаються легені. Це дуже серйозно. Тому ми лікуємо пацієнтів та виписуємо лише тих, хто має нормальну температуру, сатурацію, тобто нормальний рівень насичення киснем артеріальної крові. Хворих людей ми не виписуємо», - наголошує головний лікар Рівненської центральної міської лікарні Євген Кучерук.

Читайте також: На Рівненщині за добу виявили 316 нових захворювань на COVID-19