Фото ілюстративне
Фізичні особи-підприємці в Україні отримають допомогу від держави у розмірі 8 тисяч гривень.

Відповідний закон 4 грудня ухвалила Верховна Рада.

Закон передбачає, що у 2020–2021 роках за кошт держбюджету застрахованим особам, які можуть втратити частину зарплати або доходу через введення карантину, виплатять одноразову матеріальну допомогу.

Отримати гроші можна протягом дії карантину та шести місяців після його закінчення. Для цього потрібно буде подати заяву через портал або мобільний застосунок «Дія». Після успішного її розгляду людина отримає гроші на свій рахунок.

Не зможуть отримати одноразову допомогу в розмірі 8 тисяч гривень наймані працівники, за яких не нараховано ЄСВ за третій квартал 2020 року, а також ті, що працюють за сумісництвом або отримують зарплату більше 30 тисяч гривень на місяць. ФОПам не будуть допомагати, якщо період їхньої державної реєстрації та сплати ЄСВ становить менше трьох місяців.

Крім того, бізнесу, робота якого була призупинена внаслідок карантину, продовжать договори оренди державного або комунального майна, строк дії яких закінчується в період дії обмежувальних заходів. Якщо діяльність бізнесу була заборонена на цей період, то підприємці звільняються від орендної плати. Ліцензії на роздрібну торгівлю алкогольними напоями не будуть анулювати, якщо ліцензіати вчасно не сплатять за них.

Читайте також: На Рівненщині кількість бажаючих отримати закордонний паспорт знизилася вдвічі