Гранітний звинуватив Порошенка у тиску на суди та прокуратуру

 Сьогоднішнє урочисте засідання першої сесії новообраної Рівненської міської ради завершилось скандалом. Після закічення урочистої частини під час спілкування із журналістами до п'ятого президента Петра Порошенка підійшов Ярослав Гранітний, якого звинувачують у держзраді та сепаратизмі. 

Спочатку Ярослав Граітний запитав у екс-президента, за "що той його посадив", у відповідь той йому порадив "робити мітинги". Після цього між ними почалася словесна перепалка, під час якої Порошенко відповів, що Гранітний "отримав по заслугах". 

Далі сторони обмінювалися взаємними обвинуваченнями. Порошенко закликав Гранітного "йти у суди та доводити свою невинність". Той заявив про "тиск на суди та прокуратуру" з боку Порошенка. А насамкінець обізвав його "державним зрадником" та проклинав його та сім'ю.  

Нагадаємо, Ярослав Гранітний у травні 2017 року влаштував мітинг біля Рівненської ОДА, на якому вимагали легалізацію бурштину, а також нібито закликали до створення Рівненської народної республіки. За версією слідства, мітинг був проплачений з РФ, а сам Гранітний нібито отримав за нього з Росії 4 тис. доларів. Гранітному висунули обвинувачення у сепаратизмі та держзраді. Крім того у цих злочинах звинувачували й киянина Юрія Клейноса, якого випустили з СІЗО листопаді 2019 рокуза заставу у 190 тис. гривень. 

Після майже трьох років перебування за ґратами Гранітний вийшов на волю у кінці січня цього року. На йто час він перебував під домашнім арештом із зобов'занням носити електронний браслет. За майже три роки Рівненський міський суд так і не розпочинав розглядати його справу по суті.