Імунолог Алла Волоха каже, щоб виробився колективний імунітет, потрібно прищепити 60-70% населення.

Коронавірус в Україні наразі не вщухає, тож люди в очікуванні вакцини, яка допомагатиме захиститися від інфекції. Утім імунолог Алла Волоха вважає, що на щеплення в 2021 році не варто розраховувати.

"Наразі невідомо, скільки в Україну надійде доз вакцини і коли це точно відбудеться. Вакцина буде надходити в Україну частинами. В першу чергу, від коронавіруса прищеплять групи ризику, медпрацівників, вчителів. Потім решта населення. Все буде залежати від того, коли і в якій кількості вакцини надійдуть", - розповіла лікар-імунолог виданню ГолосUA.

За її словами, щоб виробився колективний імунітет, потрібно прищепити 60-70% населення. Алла Волоха вважає, що до кінця 2021 року все населення України прищепити не встигнуть.

"Цей процес може розтягнутися, тому прогнозувати що-небудь дуже складно. Крім того, вакцина від COVID - 19 для дітей поки що не вивчена. Зараз практично немає досліджень, як ця вакцина впливає на них. Тому дітей поки вакцинувати від коронавіруса не будуть", - зазначила лікарка.

Читайте також: Цього тижня карантину вихідного дня на Рівненщині не буде