На всій території продовжить діяти "помаранчева" карантинна зона

Кабінет міністрів вирішив не продовжувати карантин "вихідного дня", який діяв до 30 листопада. Натомість у вихідні та в будні діятимуть обмеження "помаранчевої" карантинної зони. Про це під час засідання Уряду заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаь. 

За його словами, впроваджені обмеження на вихідні дали позитивний результат та дали змогу дещо стабілізувати ситуацію із захворюваності та в лікарнях. 

- Можна констатувати, що ми отримали позитивний ефект на кінець карантину "вихідного дня" 30 листопада. За попередній тиждень ми отримали на 6 тисяч випадків менше, аніж це було прогнозовано. Посилені заходи на вихідні дещо стабілізували ситуацію і в лікарнях - спостерігається вирівнювання ситуації із зайнятості ліжок, яка вже місяць тримається на постійному рівні 27-28 зайнятих хворими на COVID ліжок, - заявив Шмигаль. 

За словами Шмигаля, наразі Кабміном напрацьовуються рішення стосовно можливого посилення карантинних обмежень. Згідно із законом, Уряд має повідомити про це за сім днів. 

- Думка регіонів для нас є важливою. Саме тому ми провели питування щодо оптимальних карантинних заходів. Такі опитування проводились серед міських голів та очільників обласних державних адміністрацій. Голови обласних міст та голови обласних державних адміністрацій спільні у позиції щодо повної заборони або введення часткових обмежень стосовно діяльності святкових ярмарків,

Майже 90 % опитаних мерів підтримали повну заборону концертів, у той же час встановлення новорічної ялинки із обмеженнями відвідування підтримують майже 60 % представників органів місцевого самоврядування, - розповів Шмигаль. 

Також він заявив, що президент та Уряд спільно працюють над імплементацією та просуванням кроків з підтримки людей та бізнесу у разі введення більш жорстких карантинних заходів. 

Читайте також: Уряд розглядає можливість введення "інтелектуального локдауну" в Україні - Арахамія