У поліції провели відпрацювання на ділянці фірми, де були помічне нелегальні старателі

 У поліції оприлюднили відповідь щодо заяви фірми "Бурпром", яка має спецдозвіл на видобуток бурштину, щодо тиску з боку нелегальних старателів на Сарненщині. 

Нагадаємо, у заяві фірми йшлося про те, що в ніч з 23 по 24 листопада було зафіксовано роботу незаконних старателів поруч ділянки "Західна друга" поблизу села села Олексіївка. Також, за словами представнкиів компанії, були спроби проникнути на територію ділянки. 

Відтак, фірма звернулася до правоохоронних органів, щоб вони відреагували на цей факт. Наразі фірма, за словами її керівників, видобутком не займається, поки виготовляються необхідні документи. 

Тим часом у повідомленні поліції йдеться про те, що 24 листопада поліцейські провели рейди в урочищах Гальбин Сарненського району та Сохи, Дубровицького району виявили та вилучили мотопомпи кустарного та заводського виробництва, знаряддя для незаконного видобутку «сонячного» каміння. Також зупинили незаконний видобуток на територіях Сехівського, Будимлянського та Старосільського лісництва. 

Як повідомив заступник начальника ГУ НП у Рівненській області Руслан Стрельбіцький, за фактом незаконного видобутку бурштину поруч ділянки фірми "Бупром" було відкрито кримінальне провадження та викрито осіб, які до цього причетні. Також було проведено зустріч з керівництвом товариства, на якій обговорили подальшу співпрацю. Крім того вирішується питання щодо укладення додаткового договору із поліцією охорони для охорони вказаної ділянки. 

 

Читайте також: Фірма, яка отримала дозвіл на видобуток бурштину, заявляє про тиск з боку старателівrivne1.tv/news/118676-firma-yaka-otrimala-dozvil-na-vidobutok-burshtinu-zayavlyae-pro-tisk-z-boku-starateliv