Міністр культури Олександр Ткаченко розповів, які об'єкти можуть включити у "Велику рестраврацію" та двотижневий локдаун.

 Сьогодні Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко побував у Рівному, де оглянув обласний краєзнавчий музей. Там посадовцю провели екскурсію.Перед цим коротко поспілкувався із журналістами. Говорив про попередній перелік об’єктів у програму «Велика реставрація» від Рівненщини та запровадження двотижневого карантину.

Зокрема зазначив, що нині сформовано попередній перелік об’єктів «Великої реставрації» від Рівненщини, куди включені обласний краєзнавчий музей, Дубенський історико-культурний заповідник та Луцька башта в Острозькому замку. Нині, за словами Ткаченка, створюється експертна рада, яка приймає всі пропозиції. Разом з тим для включення об’єктів є певні критерії - це відповідність туристичним маршрутам, належність до певних пам’яток, які в тому числі входять до ЮНЕСКО, стан руйнації. Попередньо всі три об’єкти, за словами урядовця, відповідають цим критеріям.

А стосовно пропозиції двотижневого нокдауну на новорічні свята Олександр Ткаченко, заявив: 

- Це була моя особиста точка зору. І пов'язана вона з двома речами: для всіх бізнесів, в тому числі малого та середнього, і креативної економіки, важливе прогнозування. Буде він два чи три тижні, чи буде він на новорічні свята. Але з точки зору і збереження здоров'я, і збереження економіки важливе прогнозування. І друге важливе питання - це надання економічної допомоги тим галузям, які в першу чергу будуть страждати від цього, у першу чергу це сфера культури - музеї, театри, концерти тощо. Тому це скоріше пропозиція - прийняти рішення зважене. Зараз президент подає законопроект щодо компенсації тим галузям, які постраждають, ми підготували проект пропозицій. Будемо сподіватися, що бюджет наступного року дозволить в тому числі передбачити заходи на компенсацію галузям, які постраждають від карантину. 

Читайте також: Аваков виступив за повний локдаун на місяць