Фото ілюстративне
До Рівненщини надійшли додаткові 14 мільйонів гривень на забезпечення лікарень киснем. Гроші спрямують на обладнання ще понад 1 200 кисневих точок у лікувальних закладах області, які надають стаціонарну допомогу пацієнтам на коронавірус.

 «Область зустріла пандемію маючи лише 10 кисневих точок у лікарнях. Наразі їх 522. Пік захворюваності чекаємо у січні-лютому. До цього часу маємо підключити до кисню 80% ковід-ліжок. Тому за місяць кисневих точок буде утричі більше. На сьогодні завантаженість закладів складає 54%, вільних кисневих точок – 222. Вкотре наголошую: зберігайте дистанцію, не забувайте про маски у громадських місцях, а у разі перших симптомів – телефонуйте до лікаря! Бережіть себе і будьте здорові», - повідомив голова Рівненської ОДА Віталій Коваль.

За словами начальника управління охорони здоров’я облдержадміністрації Олега Вівсянника, це друга субвенція із держбюджету. Попередньо вже область отримала майже 10 млн грн., з яких більше 5 мільйонів розподілено. На ці кошти проведені закупівлі потрібного обладнання, а також оплачуються роботи щодо встановлення кисневих точок, придбання кисневих концентраторів та обладнання для кисневих станцій.

«Ми постійно здійснюємо роботу над забезпеченням ліжкового фонду киснем. Також додається загальна кількість ліжкомісць, при тому зменшується навантаженість на одне ліжко. Наразі, є достатньо ресурсу аби забезпечити усіх потребуючих необхідною медичною допомогою та кисневою терапією», - зазначив Олег Вівсянник.

Читайте також: У Сарненській районній лікарні запрацює ангіограф вартістю понад 400 тисяч євро