Подружжя Ситників із Рівненщини удочерило хвору дівчинку, народжену сурогатною матір’ю, від якої відмовилися батьки-"замовники". Дізнавшись, що дитина народилася з рідкісним генетичним захворюванням, вони пів року вагалися, але так і не приїхали забирати чи бодай поглянути на неї.

Про це повідомляє "Вісник. Луцьк".

Нині маленькій Вікторії – 2 роки. Дівчинка з’явилася на світ з надзвичайно рідкісним генетичним захворюванням – синдромом Блоха-Сульцбергера. Дитину народила сурогатна матір для бездітного подружжя з Китаю, яке відмовилося від неї, як від "бракованого товару". Після цього маленька Вікторія мала б опинитися в Дитячому будинку. Але знайшлися люди, які забрали її в родину й оточили батьківським теплом.

А почалося все з того, що Анну Ситник із Рівного – жінку з медичною освітою, найняли нянею для хворої дитини, у якої від народження повністю все тіло було покрите виразками. Анні довелося боротися буквально за кожен сантиметр шкіри малюка.

"Декілька років я працювала нянею по догляду за новонародженими дітками при клініці, яка надає послуги сурогатного материнства. В один день мені сказали, що направляють мене до дитинки, яка потребує медичної допомоги. Так я познайомилася з маленькою Вікторією, їй тоді не було і місяця від народження. Коли я вперше побачила дівчинку, вся її шкіра була вкрита виразками, які гноїлися, у неї тільки личко було чистим. Я дитину годувала, перевдягала, сама ставила їй крапельниці – до 7-ми на добу, 2 рази на день обробляла їй шкіру, щоб інфекція не поширилася всередину організму, купала її в марганцівці. Це все завдавало їй неймовірних страждань. І ви знаєте, їй боліло тіло, а в мене боліла за неї душа", – розповідає Анна Ситник.

Згодом Анна та її чоловік Віталій полюбили крихітку, мов рідну доньку. Жінку діагноз дівчинки не злякав. Вона ознайомилася зі специфікою захворювання дитини і побачила, що у ньому немає нічого такого, з чим би не могла справитися сучасна медицина. Не злякався і чоловік Анни.

Оскільки Бог не дав нам своїх дітей, ми вирішили стати родиною для Віки, – каже Віталій.

Після цього рішення вони ще 1,5 року жили в страху, що у них можуть відібрати дитину, народжену сурогатною матір’ю. Адже спочатку подружжя взагалі не мало на дівчинку ніяких законних прав. Лише згодом парі вдалося отримати дозвіл на тимчасове перебування Вікторії у їхній родині, а вже потім оформити над нею опікунство. Нарешті Анна і Віталій її удочерили, отримали свідоцтво про народження і стали повноцінними батьками. І сталося диво – зараз Вікторія виглядає цілком здоровою дитиною і навіть важко уявити, що нещодавно кожен день був для неї важким випробуванням.

Наразі маленька Віка потребує обстеження у французькому медичному центрі, який спеціалізується на лікуванні дітей саме такого синдрому.

Родина Ситників просить допомогти їм зібрати кошти на переліт та проходження обстеження в французькому медичному центрі, щоб дитина не страждала та отримала якісне лікування.

Номер банківської картки: 5168-7573-7884-7760 В АТ КБ «ПРИВАТБАНК» Ситник Анна Костянтинівна

Читайте також: 11-місячна Іларія потребує термінової пересадки печінки