Рівнянин отримав паспорт астронавта NASA. Екс-радник голови Держкосмосу з питань інтелектуальної власності Юрій Трачук, був учасником запуску корабля у космос. На борту було 4 астронавта, які після 27-годинного перельоту успішно висадились на міжнародну космічну станцію. Деталі знає Юрій Чорнобривець.

Українець Юрій Трачук, який працює і проживає у місті Рівне, браву участь у запуску новітнього американського пілотованого космічного корабля "Крю-Драгон-ВАН" компанії "Спейс ІКС". За що, отримав паспорт астронавта НАСА.

Ми запитали у Юрія Трачука, чи такий паспорт може отримати тільки працівник космічної галузі, чи будь-який громадянин?

Додає, що весною 2021 року, Ілон Маск писав про те що, Україна зіграла величезну роль у тому, що відбувся старт "Крю-Драгон" зі Сполучених Штатів Америки. Мова йде про Українських програмістів, інженерів, які дуже активно працювали над розробкою техноголій, для запуску супутників та повітряних суден виведених в космос через компанію "Спейс-ІКС". Також ми завітали до Рівненської Малої академії наук, щоб запитати для чого на їхню думку така організація, як НАСА, роздає паспорти такого зразку?

Також Євгеній Малиновський каже, що компанія НАСА популяризує космос та запуски в нього кораблів для того, щоб звітувати перед американським народом про те, куди вони витрачають кошти платників податків.

Читайте також: На Сарненській метеостанції прогнозують аномальну зиму