Сам глава МОЗ також зізнався, що не має декларації із сімейним лікарем.

 Хворих на COVID-19 повинні лікувати й без підписаних декларацій із сімейними лікарями. Про це під час брифінгу заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов. 

- Була опублікована постанова Уряду, яка вносить певні зміни у процес надання медичної допомоги. Перше. Піднята капітаційна ставка (заробітна плата) сімейного лікаря. Вона на одного хворого складала 600 гривень, а зараз вона (починаючи з листопада) складатиме 651 гривню. Окрім того якщо ви захворіли на COVID-19 і у вас немає сімейного лікаря, вам зобов'язана амбулаторія надати медичну допомогу, навіть якщо у вас немає декларації. А декларацію ви можете отримати, коли одужаєте. Ці зміни внесені у зміни Уряду, - сказав він. 

Окрім того, за його словами, через нестачу медпрацівників формувати бригаду із обов'язковим включенням лікаря-анестезіолога не потрібно - відповідно до змін дозволяється формувати бригади з лікарів інших спеціальностей. 

Він також закликав хворих на коронавірус обов'язково звертатись на гарячу лінію МОЗ та не займатись самолікуванням. 

Нагадаємо, глава МОЗ Максим Степанов зараз проходить курс лікування від COVID-19. При цьому сам він зізнався, що у нього не було підписано декларації із сімейним лікарем. 

Читайте також: Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заразився коронавірусом