В незручній ситуації опинився власник будівельного магазину. А все тому, що на його земельній ділянці служба автомобільних доріг планує побудувати поворот на Шпанів та додаткову смугу руху. Вони стверджують, якщо цього не зробити, це створить величезні незручності жителям Шпанова. У підприємця є всі документи, які засвідчують, що він у 2016 році придбав земельну ділянку згідно всіх норм закону. Однак служба автомобільних доріг апелює тим, що в них також є документи, в яких чорним по білому написано, що певна частина ділянки, яка належить підприємцю належить і їм, для виконання дорожніх робіт. Тож яким буде подальший перебіг подій, з'ясовував Юрій Чорнобривець.

В епіцентрі конфліктної ситуації опинилися власник будівельного магазину та служба автомобільних доріг. А все тому, що останні планують зробити розворот на Шпанів та додаткову швидкісну смугу, на частині земельної ділянки, яка належить підприємцю.

Та виявляється не все так просто. Ця ділянка належить і службі автомобільних доріг, для виконання дорожних робіт. Тобто земельні ділянки мають накладку. Однак за словами підприємця, перед купівлею його про це не попередили. Вважає, що його ввели в оману.

Зараз дві сторони шукають вирішення конфлікту. Іван Остапюк каже, якщо для суспільних потреб, потрібна його земельна ділянка, то він дасть, за умови, якщо йому виділять таку ж територію. Якщо ж вони не дійдуть компромісу , чоловік сам вирішуватиме, як і що йому робити зі своєю землею. Натомість в службі автомобільних доріг кажуть, що дорогу робити їм потрібно.

Додає, з'ясовувати хто винен у цій ситуації мають правоохорнці. Тому, що історія має кримінальне підґрунтя і ті хто ставивив свої підписи та скріплював документи печатками мають понести покарання. Ми запитали у речника Служби автомобільних доріг, які проблеми можуть виникнути вразі відсутності розвороту на цій ділянці.

Окрім того, каже, це створюватиме всі передумови для утворення заторів, особливо в години пік. Наразі ця автомобільна дорога перебуває на стадії будівництва та має бути здана в експлуатацію вкінці 2021 року. Якщо обидві сторони конфлікту зможуть знайти спільну мову та домовитися, то будівельно-ремонтні роботи на цій ділянці не припинятимуться.

Читайте також: Кількість безробітних у Рівному стрімко збільшується