Понад 11 світових виробників заявили про завершення 3 стадії дослідження вакцини проти коронавірусу. Україна, за словами міністра охорони здоров`я Максима Степанова, з усіма виробниками перебуває у постійному контакті. Щоб при офіційному їх введені в загальний доступ, отримати свою партію вакцини. Однак до весни 2021 року таких поставок чекати не варто.

Міністерство охорони здоров'я України планує отримати близько 8 мільйонів доз вакцини від коронавірусу. Про це повідомили на офіційному сайті МОЗу. Проте ці поставки відбуватимуться траншами. І впершу чергу отримають її люди, які відносяться до групи ризику. Зокрема це медичні працівники та люди похилого віку.

Окрім того, львівські науковці виграли грант на розробку власної української вакцини. От тільки у використання вона зможе піти не раніше американської. Нині ж лікування хворих на цю недугу здійснюється симптоматично.

Станом на 17 листопада в області зареєстровано більше 25 тисяч осіб, які захворіли на коронавірус. І кількість нових випадків за добу сягає 300 осіб.

Рівняни тим часом очікують коли з`явиться хоча б якась вакцина від коронавірусу. Але точно відповісти чи вакцинуватимуться, наразі не можуть.

Зберігатися та транспортуватися вакцина повинна при температурі нижче 70 градусів Цельсія. Як довго діятиме імунітет після вакцинації та чи можна її буде придбати в аптечних мережах, поки невідомо.

Читайте також: Рада провалила голосування за скасування карантину "вихідного дня"