Електронна петиція про скасування карантину вихідного дня на сайті Офісу Президента України набрала необхідні 25 тисяч підписів менш як за 3 доби.

Її опублікували 10 листопада, тобто за день до запровадження нового типу карантину, а вже 13 листопада підписалися понад 26 тисяч людей.

Наразі Володимир Зеленський на звернення громадян ще не відреагував. Текст петиції доступний на сайті Офісу Президента України.

Про що мовиться в петиції

Авторка петиції Катерина Єгорова посилається на Конституцію України, яка говорить про те, що "кожен має право на підприємницьку діяльність, яка не заборонена законом".

Крім того, вона посилається на ті пункти, які гарантують кожному можливість на працю, що дозволяє заробляти собі на життя, а також щодо соціального забезпечення населення й достатній життєвий рівень сім'ї.

Катерина Єгорова також наголошує, що, згідно з Конституцією України, визначені права громадян можуть обмежувати лише в разі дії режиму воєнного або надзвичайного стану.

Запровадження карантину вихідного дня матиме катастрофічні наслідки для економіки й соціокультурного життя українського суспільства, спричинить повну втрату прибутків, призведе бізнес до нерентабельності й закриття, – заявила авторка петиції.

Тож, оскільки петиція була опублікована ще до запровадження карантину вихідного дня, вона наполягала не вдаватися до такого рішення, а в разі його запровадження – негайно скасувати.

До слова, ця петиція набрала необхідну кількість підписів рекордно швидко – менш як за 3 доби. Станом на 13 листопада під нею підписалися понад 26 тисяч людей, а об 11:30 14 листопада кількість перевищувала вже 27,5 тисячі підписів, - пише 24 канал.

Читайте також: У Рівному підприємці знову мітингують проти "карантину вихідного дня"