В Україні триває тиждень безпеки дорожнього руху. Поліцейські відвідують школи, де вчать дітей правильно переходити дорогу. І не даремно. Адже лише за минулий місяць в області сталось 155 аварій, у яких вісім людей загинули і 56 отримали травми. Як реагували школярі на прихід поліцейських - бачила Ольга Мосійчук.

Зустрітися з правоохоронцями випала нагода учням 6 класу 23 школи Рівного. Після короткого знайомства поліцейські провели з дітьми вікторину на знання правил дорожнього руху.

Подібні бесіди, патрульні проводять з дітьми і з дорослими, регулярно. Втім, досить часто малеча наслідує поведінку батьків, які подекуди нехтують дотриманням правил дорожнього руху.

Правила дорожнього руху не просто знає, а й дотримується шестикласниця Мілана. Каже, чи не щодня бачить, як люди не доходячи до пішохідного переходу біжать через дорогу. Або ж починають іти через неї, не дочекавшись зеленого кольору світлофору.

Завдання, які підготували поліцейські у вікторині, кросворді та в інших іграх, для В`ячеслава виявилися легкими. Крім того, додає, ще й були цікавими.

Щоб в темну пору доби пішохід був помітний для машин, школярам патрульні нагадали про обовязкове носіння світловідбиваючих елементів. І наостанок подарували книжки із правилами дорожнього руху.

З метою нагадати про важливість дотримання правил дорожнього руху, поліцейські оголосили конкурс дитячих малюнків. Надіслати які, на електронну пошту патрульної поліції учасники зможуть до 13 листопада.

Читайте також: У найближчі вихідні в Рівному не діятиме "карантин вихідного дня"