Багато хто, мабуть, стикався із ситуацією, коли сімейний лікар не відповідає на телефонний дзвінок. Особливо актуальним це питання стало після початку пандемії коронавірусу. Оскільки сімейні лікарі - це теж люди, то такі випадки передбачені Міністерством охорони здоров'я.

Начальник управління охорони здоров'я Рівненської області Олег Вівсянник розповів про алгоритм дій пацієнтів:

"Першим кроком для усіх імовірних пацієнтів, або тих, хто вважає себе хворим, або хто був у контакті з хворими на коронавірус – звернутися до сімейного лікаря. Хто ще не має сімейного лікаря, то укласти договір – це єдиний правильний крок. Від сімейного лікаря можна отримати всі рекомендації та консультації щодо алгоритму дій під час захворювання. Мова йде не лише про коронавірус", - повідомив пан Вівсянник.

Однак бувають випадки, коли допомога сімейного лікаря потрібна у неробочий час або вночі.

"Якщо Вам необхідно звернутися за допомогою у неробочий час або у нічну пору доби, коли сімейний лікар вже не працює, то у нас є служба екстреної медичної допомоги, де є кол-центр і диспетчерська служба. Там також можна отримати консультацію в режимі онлайн. У разі встановлення старшим лікарем або диспетчером, що необхідне надання невідкладної допомоги, то до такого пацієнта відбуває бригада швидкої допомоги", - наголосив пан Вівсянник.

Номер телефону екстреної служби - 103.

"Якщо сімейний лікар не піднімає телефон, то у кожного пацієнта має бути номер телефону до центру первинної медико-санітарної допомоги, де постійно є відповідальна особа. Тоді буде скоординовано дії пацієнта. Адже, сімейний лікар це також жива людина, яка може бути на лікарняному, у відпустці, у відряджені", - додав чиновник.

Тобто, алгоритм: сімейний лікар – у разі відсутності телефонувати до ЦПМСД – у неробочий час чи вихідний день звертатись до служби екстреної допомоги.

Читайте також: У ВООЗ повідомили, коли Україна отримає вакцину від COVID-19