У Рівному вчать та пропогандують правильно сортувати сміття. Чимало людей незадоволені, як збирають та утилізують сміття в їхньому місті. Вони підтримують впровадження роздільного способу відходів та навіть готові самі сортувати побутове сміття. Що стоїть на заваді цьому - дивіться далі у сюжеті.

Скло, пакети та папір - все має своє місце. У Рівному громадські активісти вчать рівнян правильно розділяти сміття і приймають його на переробку. Під час візиту екологи, громадські активісти та представники ГО "Рівне Разом" ознайомились із організацією поводженням з відходами.

На станції обладнані окремі контейнери для кожного типу сміття і інструкції - що і куди викидати. Для того, щоб здати сміття до станції необхідно відсортувати та почистити його заздалегідь.

У Рівному є цементний завод, який може утилізовувати сміття з усієї Рівненщини. Вітм, через економічні проблеми об'єкт не може повноцінно функціонувати. Ініціатори проєкту кажуть - покращити ситуацію із сміттям можна змінивши тарифи. Зокрема, додати тариф на переробку, аби місто могло розрахуватися із заводом, щоб він зміг повноцінно працювати.

Завдяки переробному заводу можна було б суттєво зменшити навантаження на сміттєвий полігон, але він потребує дороговартісної модернізації. В свою чергу, сміття від сортувальних станцій значно допомагає спростити переробку та виробити паливо.

Голова громадської організації "Рівне разом" Віктор Шакирзян ознайомився із найбільшою екологічною проблемою Рівного. Він впевнений, що рівняни готові сортувати сміття. Головне питання, щоб воно потрапляло одразу на переробку, а не в один контейнер.

Знайти станцію можна за адресою вулиця Хмільна, 40 біля ринку Дикого. Сміття, яке приноситимуть відправлятимуть на переробку на підприємства, з якими уклали договір.

Читайте також: Медикам Рівного потрібне фінансування та захист, - Віктор Шакирзян