Таке навчання обрали учні старших класів. Вони вміють стірляти, долати смугу перешкод, а практику проходять на полігоні. Про життя без телефонів, в казармі та з військовою підготовкою - далі.

І це не солдати, а учні 10-го класу. Замість шкільної форми - у них військова. Замість традиційних уроків - у них чіткий розпорядок дня.

А далі зарядка, шикування та уроки з посиленою військовою підготовкою.

Учні 10-11 класів Володимирецького колегіуму, які навчаються на військово-спортивному профілі, вміють з легкістю долати смугу перешкод, а також можуть скласти конкуренцію молодим бійцям, кажуть в закладі.

Не гірше хлопців стріляє та долає смігу перешкод 16-річна Олександра. Дівчина хоче поєднати життя з військовою справою.

Для дівчат і хлопців вимоги однакові, кажуть у Володимирецькому колегіумі. Учні, які обирають цей профіль мають відмінну фізичну підготовку.

Військово-спортивний профіль у Володимирецькому колегіумі запровадили одним з перших на Рівненщині. Спершу більшість учнів тут навчалися з інших областей Вінниці.

Учні військово-спортивного профілю, які живуть в казармі мають правила: щоденні чергування, а мобільними телефонами дозволяють користуватися лише ввечері впродовж декількох годин.

Зараз у 10-му класі навчається 16 учнів. Така ж кількість і в 11-му. Військово-спортивний профіль дає можливість учням здобути профільні знання, які допоможуть їм при вступі до вишу.

Читайте також: На Рівненщині готуються до впровадження більш жорсткого карантину