5 ошуканих вкладників упродовж 10 років не можуть отримати свої кошти з кредитної спілки "Захід капітал". Спершу, кажуть, гроші повертали, а потім припинили. Неодноразові звернення в поліцію та в суд, так і не допомогли вкладникам побачити свої кошти. У поліції кримінальне провадження розслідують ще з 2018 року.

Близько 10 років тому Валерій вклав свої заощадження в кредитну спілку "Захід капітал". Фірма мала б нараховувати непогані відсотки, тому інші пропозиції чоловік навіть не розглядав.

Коли ж термін його депозиту завершився і Валерій хотів отримати кошти, йому повідомили, що коштів немає. А керівник фірми залишився без ліцензії. З надією все ж повернути свої кошти, чоловік звернувся до суду.

Через те, що справа тягнулася уже не один рік, 5 вкладників обєдналися та написали колективну заяву в поліцію. Розповідає ще одна вкладниця Ольга Горбенко.

У поліції підтвердили, що дане кримінальне провадження розслідують. Адже довести вину особи інколи буває складно.

Втім, вкладники кредитної спілки, кажуть, здаватися не збираються. І свої гроші повернути назад намагатимуться і далі.

Адвокати кажуть, повернути свої кошти, вдається далеко не кожному. І в більшості випадків вкладники їх так і не отримують.

Кредитна спілка "Захід капітал", за словами Ольги Горбенко, зареєстрована за адресою Відінська 8, що у Рівному. Втім тут її вже немає. З її власником нам поспілкуватися теж не вдалося. У поліції кажуть, чоловік не переховується, має адвоката, але показів жодних не дає. Ми готові надати йому можливість прокоментувати дану ситуацію.

Читайте також: Уряд запровадив штрафи за порушення маскового режиму