Сьогодні відбулося засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Спільно із обласною комісією з питань ТЕБ та НС прийнято рішення щодо нового епідемічного зонування та карантинних обмежень в районах і містах Рівненщини.

Так, відсьогодні, 9 листопада, розпочинає діяти нове епідемічне зонування.

Десять територіальних одиниць Рівненщини буде віднесено до «червоної» зони. Це міста Рівне та Острог, а також Демидівський, Зарічненський, Здолбунівський, Костопільський, Млинівський, Острозький, Рівненський та Сарненський райони. На решті, теж десяти, територіях встановлено «помаранчевий» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19.

«На віднесених до «червоної» зони територіях, буде працювати транспорт, а також – ринки та торгові центри. Дозволено роботу закладів освіти. Водночас, будуть посилені вимоги до ринків та закладів торгівлі, а їхню роботу щодня контролюватиме поліція та Держпродспоживслужба», - прокоментував рішення голова Рівненської ОДА Віталій Коваль.

Так, під забороною у «червоній» зоні залишатиметься діяльність у сфері культури, зокрема, робота театрів та інші розважальні заходи. Також діятиме заборона на відвідування соціальних та реабілітаційних закладів, крім тих, що надають послуги екстрено, центрів бездомних, мобільних бригад соціально-психологічної допомоги.

Водночас, керівникам ринків доручено вжити додаткових протиепідемічних заходів: вони мають відновити температурний скринінг на території, стежити за дотриманням норм щодо перебування на 20 квадратах не більше однієї особи, розмежувати окремі «вхід» та «вихід» для відвідувачів, обладнати місця торгівлі захисними екранами.

Також температурний скринінг, обмеження щодо кількості відвідувачів та розмежування «входу» та «виходу» стосується і торговельних закладів із площею понад 400 квадратів.

Читайте також: На Рівненщині готуються до впровадження більш жорсткого карантину