Поширена днями в деяких ЗМІ інформація щодо можливого запровадження в країні "чорних карантинних зон" не відповідає дійсності. На цьому під час ефіру телевізійної програми "Ранок з Україною" наголосив Міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

"Ми не розглядаємо введення ніяких "чорних зон". Проте, враховуючи збільшення кількості хворих на COVID-19 майже щодня, ми говоримо саме про посилення карантинних обмежень", - роз’яснив очільник МОЗ.

Максим Степанов підкреслив, що подальші карантинні обмеження, які пропонує застосувати Міністерство охорони здоров’я, вводитимуться з урахуванням балансу між функціонуванням економіки та збереженням здоров‘я людей.

"Люди не повинні втратити свою роботу. Ми завжди шукаємо баланс, щоб люди могли і отримувати заробітну плату, і залишатись у безпец", - запевнив міністр.

Нагадаємо, днями деякі ЗМІ поширили інформацію про те, що згодом до чотирьох існуючих карантинних зон начебто буде додана "чорна" - тобто повний локдаун. Міністерство охорони здоров’я України закликає ЗМІ відповідально ставитись до інформування громадян та не поширювати інформацію, що не відповідає дійсності.

Читайте також: Карантин вихідного дня в Україні запровадять вже з наступних вихідних, - Степанов