Одразу два антирекорди. За останню добу у Рівненській області зафіксовано 12 смертей через коронавірус та 425 нових хворих. Найбільше інфікованих у Рівному. А саме - 118. У лікарнях обласного центру майже не лишилося вільних ліжок. Крім того, є проблеми із киснем, якого бракує для хворих на коронавірус. Детальніше про ситуацію, розповість Ілля Томашевський.

Кількість інфікованих коронавірусом на Рівненщині стрімко зростає, як і по всій Україні. Через це у багатьох лікарнях вже є дві проблеми - заповненість ліжок та кисень. В рівненському управлінні охорони здоров’я, кажуть все через велику кількість тестувань.

Щодня кількість ліжок стрімко зменшується. Їхня завантаженість сягає близько 75 %. У зв’язку з цим у рівненському управлінні охорони здоров’я найближчим часом будуть обговорювати питання повного перепрофілювання додаткових лікувальних закладів.

У Рівненській Центральній міській лікарні, яка є опорною по лікуванню хворих на ковід, намагаються контролювати ситуацію. Втім, через величезну кількість пацієнтів з'являються й інші проблеми. Зокрема, кисень, який раніше привозили зі Львову, тепер закінчується й там.

Аби вирішити проблему із нестачею кисню, на Рівненщині намагаються домовитися із підприємством "Азот", на якому нібито можна виробляти достатню кількість медичного кисню. Найбільшою небезпекою в умовах COVID-19 у Рівному називають ринки. Адже саме у місцях торгівлі нині найбільше скупчення людей.

Через погіршення ситуації з коронавірусом та грубими порушенням карантину на ринках, торговцям погрожують локдауном, тобто повним закриттям. Що звісно не подобається як продавцям, так і покупцям.

Поки у Рівному не впроваджують жорстких карантинних обмежень, але все може змінитися після наступного засідання комісії ТЕБ і НС. Медики зазначають, якщо люди і далі ігноруватимуть ситуацію то кількість хворих лише збільшуватиметься. Тому вкотре просять дотримуватись карантинних обмежень.

Читайте також: COVID-19 на Рівненщині: зафіксовано антирекорди нових випадків та смертей