Покупцеві бюджетного смартфона зараз не позаздриш – хочеться вибрати надійний апарат, а не отримати мотлох у гарній обгортці. А вибір у цьому ціновому сегменті досить великий, переважають девайси китайських брендів та щодня з’являються нові й нові імена.

Сьогодні ми, разом з експертами відомого магазину техніки Eldorado, розповімо про смартфони бренду OPPO. Ви точно здивуєтеся, що не чули про них раніше, адже наразі купити OPPO A31 можна в більш ніж 40 країнах світу.

Що відомо про зародження бренду
Компанія була створена у 2001 році, але зайнялася телефонами не відразу. Спочатку під брендом OPPO Digital випускалися аудіосистеми – mp3-плеєри, DVD-плеєри, які йшли на американський ринок.

У 2008 році світ побачив перший телефон А103 та оскільки ера кнопкових телефонів вже закінчилася – він не мав достатнього попиту. Тому через 3 роки OPPO випускає Android-смартфон Finder X903. Наступна модель бренду Finder X907 стала найтоншим смартфоном у 2012 році – тоді це було 6,65 мм.

Пальму першості бренд отримував не раз. Ось перелік досягнень:

  • 2 “звання” поспіль у номінації найтонших смартфонів. Після 6,65-міліметрового Finder X907 з’явився OPPO R5, товщиною 4,85 мм, а це новий рекорд;
  • N1 – перший смартфон з камерою на 13 Мп, що обертається;
  • N3 – робив 50-мегапіксельні фото. Софт камери із 10 послідовних знімків автоматично вибирав 4 найкращих та об’єднував їх в одну фотографію з нечуваною станом на 2014 рік роздільною здатністю 8160x6120 пікселів.

Експерти зазначають, що саме OPPO одні з перших реалізували смартфони з 2 фронтальними камерами.

У чому особливість камер на смартфонах OPPO

У лінійці бренду є модель OPPO F5 – її особливість саме у селфі-знімках, які можна зробити цим телефоном: фронтальна камера навіть потужніша за основну – 20 проти 16 Мп. Та одних мегапікселів недостатньо, тому розробники створили камеру з вбудованими “масками”.

З опцією SelfieTune телефон розпізнає обличчя для фото та самостійно ретушує та підбирає освітлення. Такого ефекту вдалося досягти не лише силами розробників, а й майстрів з візажу та фотографів. І в результаті знімок не виглядає як “автоматична ретуш”, це дійсно якісні портрети з рівним тоном та ефектом боке.

Що кажуть експерти про бренд гаджетів OPPO

За даними сайту wikipedia.org, OPPO Electronics входить до п’ятірки лідерів з продажу смартфонів. Компанія дійсно показала, що визначення “китайський пристрій” – не вирок, що смартфони made in China можуть бути надійними, сучасними та недорогими водночас.

Наприклад, Орро А31 на сайті eldorado.ua коштує лише 4299 грн. Це за діагональ 6.5’’, камеру 12 Мп (яка, до речі, також робить ретушовані селфі), 8-ядерний процесор. Хіба у лінійках іменитих брендів А-класу зустрінеш смартфон з такими потужними характеристиками за таку ціну?

Вже більш як 200 млн осіб по всьому світу користуються OPPO, тож поспішайте до них приєднатися! Тим паче, що усі смартфони бренду представлені у магазинах України.