Розбите віконне скло храму святих Апостолів Петра і Павла виявив священик вчора, 28 жовтня, близько 07:30. Про ймовірну крадіжку негайно повідомив до поліції.

На місці події поліцейські встановили, що невідома особа у нічну пору доби проникла до приміщення собору, розбивши віконне скло та викрала гроші зі скриньок для пожертв.

Із місця події криміналісти вилучили сліди крові, яку по собі залишив зловмисник.34).jpg" width="800" height="877" alt="" />

Крім того, камери відеоспостереження зафіксували, що ймовірний крадій мав довге волосся.

У результаті проведених розшуковим заходами особу зловмисника вдалося встановити: ним виявився 17-річний костопільчанин, який і раніше притягувався до кримінальної відповідальності за аналогічний злочин. Працівники карного розшуку знайшли його у товариша, де той вже підстригав волосся. Поліцейські виявили у молодика також глибокі рани пальців руки. Тож, парубку нічого не залишалося, як зізнатися у вчиненні крадіжки. Також він показав, де заховав кошти. Неповнолітній розповів, що частину грошей встиг витратити, тому слідчі вилучили лише дві тисячі гривень.

17-річного жителя Костополя поліцейські доставили до лікарні, де медики надали невідкладну допомогу.

Досудове розслідування за фактом крадіжки, поєднаної із проникненням у приміщення за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України триває.

Після проведення необхідних слідчих дій та експертиз вирішуватиметься питання про скерування кримінального провадження до суду із клопотанням про застосування заходів виховного характеру.

Читайте також: На Рівненщині прикордонники викрили нелегальний цех з обробки бурштину