З 26 жовтня на Рівненщині діє нове епідзонування. До червоної зони увійшли Здолбунівський та Костопільський райони, а також міста Дубно, Вараш, Острог та Рівне. Обласний центр вперше потрапив до найсуворішої зони. Чи будуть обмеження - знає Ілля Томашевський.

Рівне не оминуло "червону" зону. З 26 жовтня комісія з питань ТЕБ і НС прийняла рішення посилити контроль за дотриманням вимог карантину в обласному центрі. «Червона зона» передбачає заборону роботи громадського транспорту, кафе, ресторанів і ТРЦ, а також відвідування навчальних закладів. Однак у Рівному поки вирішили нічого не забороняти.

У звичному режимі відзавтра працюватимуть дитячі садочки. Із школярами, які зараз на канікулах, ситуація поки невідома - місто керуватиметься вказівками Міністерства освіти. Поки що жорстких обмежень у Рівному не буде, що й подобається місцевим жителям.

За останній тиждень на Рівненщині зафіксовано майже дві тисячі нових захворювань на Ковід-19. До слова, за минулу добу маємо 261-го нового хворого з COVID, четверо людей померли. В обласному лабораторному центрі кажуть, що кількість інфікованих буде тільки зростати.

На даний час, у "червоній" зоні перебувають міста Рівне, Дубно, Вараш та Острог, а також Здолбунівський та Костопільський райони. Епідеміологи запевняють - з такими темпами під жорстокі обмеження можуть потрапити й інші райони Рівненщини. Тому вкотре просять дотримуватись карантинних обмежень.

Читайте також: Попри "червону" зону у Рівному не запровадили жорстких обмежень