Поряд із зростаючою статистикою хворих на коронавірус - основною причиною смертності серед населення залишаються серцево-судинні захворювання. Станом на 16 жовтня в Рівненській області лікарі зафіксували 540 тисяч осіб із цією недугою. Запобігти смерті може правильна та вчасно надана перша допомога. Саме тому 16 жовтня відзначають всесвітній день перезапуску серця.

Близько 80% осіб не можуть жити далі повноцінним життям через невчасно надану їм першу долікарську допомогу. Адже з моменту коли людині стало зле, вирішальними у її житті є перші 10 хвилин.

Знати базові реанімаційні заходи на сьогодні досить важливо. Саме тому в місті діє Центр порятунку життя. Де як дорослим так і дітям інструктори проводять курси з надання першої домедичної допомоги.

В моделюванні ситуації участь бере 3 людини. Одна описує, що трапилось, інші двоє допомагають потерпілому. Усі дії, додають інструктори, треба робити чітко, злагоджено і головне не панікувати.

Як надавати першу допомогу навчають і у школі. Тому уявлення про цей процес у декого збереглося і з років навчання.

Попередити хвороби серця можна, зазначають лікарі. Для цього потрібно харчуватися здоровою їжею, займатися спортом та не мати шкідливих звичок.

3 сотні осіб, з серпня місяця відвідали курси у Центрі порятунку життя. До слова, для проведення таких же курсів невдовзі має відкритися у поліклініці на Драгоманова Громадський центр. Аби охопити навчанням ще більшу кількість людей.

Читайте також: Три міста і два райони Рівне нщини потрапили до "червоної" зони