МОН спільно з МОЗ готують документ з рекомендацією закрити усі школи на канікули з 15 по 30 жовтня.

Ухвалено рішення, відповідно до якого сьогодні, 12 жовтня, буде підготовлено та надіслано рекомендаційний лист до всіх закладів загальної середньої освіти (незалежно від кольору карантинної території) щодо встановлення канікул з 15 до 30 жовтня включно. Про це заявив т. в. о. міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет у своєму телеграм-каналі.

"Ми маємо конкретними діями зберегти здоров'я і життя кожного українця", - написав Сергій Шкарлет.

Він додав, що закладам професійної, професійно-технічної, фахової передвищої та вищої освіти (незалежно від кольору карантинної території) рекомендуватимуть перейти на дистанційну форму навчання на період з 15 жовтня до 15 листопада з обов'язковим виїздом усіх студентів із гуртожитків.

"При цьому вважаю за необхідне повернути кошти за проживання студентам, які виїхали з гуртожитків з 15 жовтня до 15 листопада 2020 року", - заявив т. в. о. міністра освіти.

Також він зазначив, що разом із Міністром охорони здоров'я Максимом Степановим буде подаватися така ж пропозиція від МОН та МОЗ на розгляд комісії з ТЕБ та НС з рекомендацією підготувати відповідне розпорядження й ухвалити його на засіданні Уряду вже 13 жовтня.

Заклади дошкільної освіти працюватимуть у звичайному режимі з урахуванням усіх рекомендацій МОЗ та Головного державного санітарного лікаря.

Читайте також: З понеділка Рівне у "помаранчевій зоні": які обмеження чекають на місто?