Наприкінці минулого тижня міністр охорони здоров’я Максим Степанов побував на Рівненщині. Приїхав після того, як батьки онкохворих дітей з Рівненської обласної дитячої лікарні здійняли галас, бо гарантовані державою життєвонообхідні препарати на лікування їх малечі закінчилися, а нові ще не надійшли. Тож проводити хіміотерапію та лікувати гострі лейкози просто не було чим. Міністр пообіцяв розібратися із ситуацією, запевнив, що необхідні на це гроші виділяються і ліки на складах є. Після чого поїхав. Як змінилася після цього ситуація розбирався Юрій Чорнобривець.

Міністр приїхав і поїхав, а проблеми залишилися. Обіцяного очільником МОЗУ Максимом Степановим під час його офіційного візиту на Рівне нщину швидкого покращення не відбулося.

Попри гучні заяви Максима Степанова про те, що в лікарнях України є залишок необхідних медикаментів на суму 590 мільйонів гривень, а усі дороговартісні ліки вчасно та в достатній кількості надходять в усі регіони України - пацієнти відділення онкогематології Рівне нської обласної дитячої лікарні досі на них чекають. Тим часом батьки хворих дітей і далі ламають собі голови, де їх придбати за власний кошт.

Про те, що проблема досі не вирішена говорить і керівник благодійного фонду "Скарбниця Надії" Мар'яна Рева, яка вже багато років опікуються тяжкохворими дітьми Рівне нщини. Жінка входить до Наглядової ради обласної дитячої лікарні, тож як ніхто краще знає яких медикаментів вистачає, а яких – ні. Каже, заявки на централізовану закупівлю життєво необхідних медпрепаратів для пацієнтів обласного медзакладу на цей рік сформували ще в січні. Але віз, навіть після візиту міністра охорони здоров’я України, і нині там.

На неефективність міністра охорони здоров’я України звернули увагу і представники партії "За майбутнє". Вони переконані, що Максим Степанов не впорався із коронавірусними викликами. Додають - пройшло півроку, як він на посаді, а окрім витрачених з бюджету 64 мільярдів гривень, результату - нуль. І додають, що навіть за десяту частину цих коштів можна було б повністю підготувати країну до боротьби з епідемією, якби МОЗ очолював більш професійний керівник. Відтак представники партії розпочали збір підписів за відставку Максима Степанова в усіх областях України. Підтримати вимогу можуть усі бажаючі, як в інтернеті - на сайті партії, так і в місцевому партосередку і в агітаційних палатках. 

Читайте також: У додатку "Дія" з`явилася ще одна функція