У селі Цепцевичі Сарненського району немає дитячого садка, а школа наче "рукавичка". Та всеодно цього недостатньо, аби вмістити всіх дітей. Тому одні учні навчаються в приміщенні школи, інші - у закритому дитячому садку. Тут замість спортивної зали - шкільне подвір'я, а замість актової - просяться в будинок культури. Дистанційне навчання під час початку карантину - для них було "за щастя". Зараз педагоги намагаються підлаштуватися під карантинні вимоги, оскільки має бути дистанція. Про навчання в тісноті під час карантину - дивіться далі.

У школі села Цепцевичі навчається втричі більше дітей, аніж може вмістити заклад. Тут чотири зміни. Останній урок закінчується о 20:45.

Карантин вніс свої корективи. Учнівські парти повинні бути розташовані на відстанні не менше півтора метра. Зробити це у маленьких кабінетах, де і так тісно - дуже складно, кажуть освітяни.

У класах на уроках діти та педагоги без захисних масок. А от в коридорах - з. За дотриманням карантинних вимог стежать чергові вчителі.

Графік харчування дітей змінився.

У Цепцевицькій школі ретельно стежать за дотриманням карантинних вимог. При вході в школу педагогічним працівникам проводять температурний скриніг. Щодо учнів, то перед кожним уроком у дітей запитують про стан їхнього здоров'я. Все фіксують в зошит. Якщо хоч один учень або педагог захворіє на коронавірус - закриють клас або ж, навіть, школу. Повертатися до дистанційної форми навчання у школі не дуже хочуть.

У Цепцевицькій школі навчаютья також діти з села Висове . Тут є інклюзивні класи. Дітей з особливими потребами привозять на шкільних автобусах. Педагоги чекають на закінчення будівництва нового приміщення школи, яке зможе вмістити понад тисячу осіб. Будівництво триває вже два роки. Відповідно до паспорта готовий об’єкт мали здати ще в грудні 2019-го. Однак через недофінсування - діти поки шо тісняться.

А вчителі вигадують способи як забезпечити безпечним дітей навчанням під час карантину.

Читайте також: «Карантинне» безробіття: на Рівне нщині вдалося зберегти 15,5 тисяч робочих місць