25 копійок в магазині більше не прийматимуть. НБУ виводить з обігу ці монети, а також металеві гривні зразків до 2003 року. Тим часом у Рівному благодійники придумали спосіб, як копійки, які перестали бути грошима, можуть принести користь і розпочали акцію «Копійки рятують життя». Куди подіти гроші, які вийшли з обігу - розповість Яна Євтушок.

 1 жовтня Національний банк вивів з обігу монети номіналом у 25 копійок та купюри зразка до 2003 року. Ними вже не можна оплачувати товари та послуги.

В закладах обслуговування говорять, що проблем з монетами немає. Але не завжди зручно перераховувати гори копійок.

Покупці ж кажуть, таке нововведення полегшить життя. Бо паперовими грішми легше розраховуватися. Бажають аби усі копійки вийшли з обігу.

Застарілі монети можна обміняти у банку. Або є альтернатива. Тим часом у Рівному благодійники придумали спосіб, як копійки, які перестали бути грошима, можуть принести користь і розпочали акцію «Копійки рятують життя».

До благодійної фонду "Скарбниця надії" свої копійки пожертвували вже майже десяток людей. Тарас разом із своїм сином Михайлом також приєднався до цієї акції.

Минулоріч під час такої акції, за один день було зібрано 4200 грн, які пожертвували для онкохворої дівчинки Віталіни Малинчук. Благодійники закликають усіх рівнян, не бути байдужими та приєднуватись до цієї доброї справи. Цьогоріч, акція триватиме упродовж жовтня.

Читайте також: На Рівне нщині у притулку відкрили платну кімнату для безпритульних