Житель Рокитнівщини за непритягнення до адміністративної відповідальності пропонував поліцейським 300 доларів США. Тож тепер відповідатиме ще й за статтею Кримінального кодексу.

Повідомлення про автопригоду на вулиці Варшавській у селищі Рокитне надійшло до поліції 30 вересня о 23:15.

28-річний кермувальник автомобіля «ВАЗ-2106», житель села Буда Рокитнівського району, не вибрав безпечної швидкості руху, не впорався із керуванням та злетів у кювет. Травмованих у автопригоді не було, однак чоловік, який за зовнішніми ознаками був у стані алкогольного сп’яніння, вирішив відкупитися від складання адмінматеріалів, запропонувавши поліцейським 300 доларів США. Попередження про неправомірні дії та кримінальну відповідальність, яка за них загрожує, порушника не зупинили, - повідомляє поліція області.

Слідчі внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 369 Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у виді штрафу від 8500 до 11900 гривень або обмеження чи позбавлення волі на строк від двох до чотирьох років.

А за порушення правил дорожнього руху та за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння поліцейські склали відносно 28-річного чоловіка адміністративні матеріали за статтею 124 та 130 (за відмовою) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Читайте також: Судимому неповнолітньому жителю Сарненського району знову загрожує кримінальна відповідальність