На Рівненщині відсьогодні, 1 жовтня, розпочинається набір на строкову військову службу. Цьогоріч він буде відрізнятися від попередніх. Адже юнаків тепер, окрім звичного медогляду, ще й тестуватимуть на коронавірус, аби не допустити поширення ковід-19 у лавах Збройних сил України. Подробиці розповість Яна Євтушок.

Осінній призов на низькому старті. Півтисячі юнаків відправлять на строкову службу під час цього осіннього призову. З них служити у Збройні Сили України підуть близько 250 чоловік і 200 - до інших військових формувань. У військкоматі запевняють, що в зону ООС строковиків не направлятимуть.

Цьогоріч всіх призовників тестуватимуть на коронавірус. Методом ІФА. У разі негативного рузультату вони будуть відправлені в обласний збірний пункт.

Для тих, кому релігія забороняє користуватися зброєю, існує альтернативна служба. Бажаючі скористатися правом на таку службу за два місяці до проведення призову мають звернутися до районних державних адміністрацій, виконкомів міських рад із відповідними заявами.

Нагадаємо, особи, які не з'являються на проходження медкомісії або відправлення на строкову службу несуть адміністративну або кримінальну відповідальність. Призовники, які вступили до навчальних закладів для здобуття освіти, зобов’язані до 01 жовтня надати довідки про навчання та отримати відстрочку від призову.

Читайте також: На Рівне нщині понад 2 000 ID-карток чекають у підрозділах служби на своїх власників