На Рівненщині правоохоронці вилучили понад 800 кілограмів бурштину та виробів з нього. Все планували продати до Туреччини. Відомо, що громадянин іноземної держави спільно з українцями, скуповував сонячне каміння, переробляв його в ювелірні вироби та нелегально переправляв за кордон. Здійснювалася обробка каміння у виробничих приміщеннях Рівненської області. З подробицями Юрій Чорнобривець.

На Рівне нщині правоохоронні органи перекрили масштабний канал контрабанди обробленого сонячного каміння, який переправляли до Туреччини.

Під час санкціонованих обшуків на виробничих потужностях та за місцем проживання фігурантів справи, а саме у місті Сарни та місті Рівне , правоохоронці вилучили 833 кілограми бурштину-сирцю. Зокрема 169 кг готових виробів, понад 400 кілограм обробленого каміння, та 263 кілограми необробленого каменя.

Усі документи на вилучений бурштин були з онзнаками підробки, додали у Прокуратурі. Орієнтовна вартість вилученого, на чорному ринку становить 4 мільойни гривень. Санкція статті передбачає покарання у вигляді до 7-ми років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Читайте також: Волинські поліцейські не поспішають розслідувати кримінальне провадження щодо колег з Рівного