-50% від пенсії. Українським законодавством передбачені випадки, коли пенсійні виплати можуть зменшити. Згідно з поясненнями Пенсійного фонду, такі відрахування здійснюються в установленому законом порядку, на підставі судових рішень, ухвал, постанов і вироків. Рівняни і без таких стягнень скаржаться - пенсія надто мізерна. Прожити за неї вкрай складно. Подробиці - дивіться далі у сюжеті.

Пані Марія пропрацювала у школі майже 40 років. Отримує три з половиною тисячі гривень пенсії щомісяця. Скаржиться, таких коштів ледь вистачає на життя.

Попри таку ситуацію, українським законодавством передбачені випадки, коли пенсійні виплати можуть зменшити аж на 50%. Таке відрахування існує відповідно до статті 50 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування».

В управлінні пенсійного фонду додають, такі стягнення можуть здійснюватись у разі перебування дитини, яка втратила годувальника, у закладі на повному державному утриманні. При цьому, якщо ця дитина має право на отримання пенсії.

До слова, з усіх інших видів стягнень може бути утримано не більш як 20% від пенсії.

Читайте також: У Рівному чоловік навмисне пошкоджує автомобілі