У Рівному правоохоронці затримали офіцера державної служби надзвичайних ситуацій на отриманні - хабара. Рятувальник незаконно здавав державну техніку в оренду і брав за це гроші. Незаконною діяльністю займався з минулого року. Точна сума завданих збитків ще встановлюється. За іронією долі, затримали чоловіка напередодні професійного свята, Дня рятувальника. З подробицями Юрій Чорнобривець.

У обласному центрі затримали полковника державної служби надзвичайних ситуацій Рівне нщини на отриманні неправомірної вигоди, за надання ним в оренду спецтехніки. Затриманим виявився заступник начальника аварійно-рятувального загону спеціального призначення.

В СБУ повідомили, що у рятувальника була встановлена розцінка на кожну одиницю спеціальної техніки, яку він здавав у оренду.

Чоловіка взяли "на гарячому", напередодні святкування дня Рятувальника біля пожежної частини, в якій він працював. Також відомо, що першу частину хабара, він отримав 7 вересня у розмірі 10-ти тисяч гривень.

До слова, у Головному управлінні ДСНС повідомили, що дану ситуацію не коментують. Наразі вирішується питання про обрання затриманому міри запобіжного заходу та перевіряється інформація, щодо причетності інших співробітників даного управління до функціонування корупційних схем. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.

Читайте також: У Рівному на хабарі затримали працівника ГУ ДСНС