А от інший рівненський садок - відсьогодні запрацював. До цього він був закритий на карантин. Там у чотирьох працівників виявили коронавірус, тож на деякий час роботу дошкільного закладу призупинили. Згідно з рішенням міської комісії ТЕБ та НС, садочок знову приймає дітей. Чи бояться батьки туди водити дітей та які деталі розповіла директорка закладу - з подробицями Яна Євтушок.

Пані Маргарита сьогодні вперше привела дитину в садок. Її сину Олексію всього три роки. Жінка каже, з нетерпінням чекала відкриття закладу. Нагадаємо, дитсадок №17 припинив свою роботу 31 серпня. Усе через коронавірус, виявлений у чотирьох працівників. Мама Олексія додає, побоювань вести дитину в садок не було.

Заклад був зачинений упродовж двох тижнів. До цього працював у тестовому режимі, як і усі інші. Працівники садочку зазначають, при організації життєдіяльності дітей у дитсадку дотримувалися усіх вимог та рекомендацій МОЗ.

Директорка та ще троє працівників дитсадка №17 перебували на самоізоляції. Усе, внаслідок коронавірусної інфекції. Натомість, керівниця дитсадка каже, ніхто з них не контактував із дітьми.

Перебувавши на самоізоляції, директорка дитсадка відчувала психологічний тиск збоку інших людей. Зокрема, зазнавала нерозуміння колег. Каже, така реакція здивувала.

До слова, перед відкриттям 17-го дитсадка четверо працівників, які перенесли коронавірусну інфекцію, пройшли повторне тестування. У всіх виявився негативний результат. Тож заклад продовжує свою роботу. Наразі, у дитсадку працює 4 групи.

Читайте також: Спалах коронавірусу в одному з дошкільних навчальних закладів Рівного