Засоби індивідуального захисту, шприци, голки, одноразові халати та інші речі - це епідемічно небезпечні відходи. Вони утворюються після лікування хворих на коронавірус та відносяться до класу В. Куди лікарні дівають ці медичні відходи та чи взагалі передають їх для утилізації спеціальним організаціям - дізнавалась наша журналістка Яна Євтушок.

Починаючи з березня, медзаклади Рівне нщини почали приймати хворих на COVID. Увесь цей час там накопичувалися використані засоби індивідуального захисту, залишки після маніпуляційних інструментів, шприци, голки тощо. Пересічні громадяни кажуть, і гадки не мають, куди заклади дівають усі медичні відходи. Бояться через халатність медиків ненароком підхопити інфекцію.

В інфекційному відділенні Центральної міської лікарні наразі перебуває 61 пацієнт з діагнозом COVID-19. Наші журналісти навідалися туди, аби дізнатися, куди ж насправді медпрацівники дівають відходи після лікування хворих на коронавірус. Головна медсестра каже, усе відбувається поетапно.

Після чого, усі відходи складаються в мішки і транспортуються до кімнати для тимчасового зберігання. Через деякий час, до медзакладу приїжджає спеціальний автомобіль фірми з якою укладений договір. Та, яка має ліцензію на утилізацію таких відходів і забирає їх. Варто зазначити, від початку пандемії Рівне нська міська лікарня знезаразила 6 т таких залишків.

Додамо, у Сарненській та Дубенській лікарнях є 2 інсінератори. Це установки для термічного знищення відходів. Проте чи є такі інсінератори в інших 6 лікарнях, які приймають хворих на коронавірус Сергій Подолін не зазначив.

Читайте також: Як змінилась ситуація з COVID-19 на Рівне нщині за вихідні?