У Рівному затримали ймовірного агента ФСБ, який намагався підірвати один із стратегічних об'єктів "Рівнеоблводоканалу". Співробітники СБУ взяли зловмисника "на гарячому". Що могло б статися, якби правоохоронці вчасно не завадили планам зловнисника - розповість Юрій Чорнобривець.

12 вересня контррозвідка СБУ затримала агента ФСБ, мешканця Одеської області, який хотів підірвати один із стратегічних об'єктів "Рівне облводоканалу", а також "зливав" інформацію військового характеру кураторам країни агресора. Завдяки ефективним діям оперативників СБУ, диверсанта було затримано під час закладання ним вибухівки.

Як повідомила речниця УСБУ в Рівне нській області, наслідки вибуху даного об'єкта могли б спричинити тривалу відсутність водопостачання в обласному центрі та його районі, а також негативно відобразитися на економічній, соціальній та санітарно-епідеміологічних сферах життєдіяльності регіону.

За даними слідства, агент по дорученню російських спецслужб збирав і передавав їм детальні дані про один з військових об'єктів на Одещині. Як встановили правоохоронці, зловмисник з травня поточного року з власної ініціативи розпочав співпрацю з ФСБ Російської федерації. Також стало відомо що, сам диверсант пропонував ворожим органам додтакові послуги у вчиненні вбивств українських військовослужбовців, які виконують свій обов'язок в операції Об'єднаних сил.

Затриманому оголошено про підозру за статтями "Державна зрада та "Диверсія".

Наразі сьогодні відбулося судове засідання, на якому частково задовольнили клопотання прокурора. А саме взяли під варту на 60 діб з правом внесення застави. До слова за такі злочини йому "світить" від 12 до 15 років за гратами з конфіскацією майна.

Читайте також: Конфлікт неповнолітніх: штовханина між хлопцями зі Шпанова закінчилась смертю