Проте новенькі автомобілі просто стоять в гаражі. Ними не можуть користуватися фельдшери та водії, оскільки ще не мають необхідної реєстрації. Окрім того, станції швидкої допомоги області нарешті отримали необхідну медичну техніку. Загальна вартість нових надходжень понад 16 мільйонів гривень.

У такому стані катери швидкої стояли в гаражі центру екстренної медичної допомоги рік тому. Востаннє автопарк тут оновлювали у 2014 році. Механіки ремонтували чотириколісні як могли. Тимчасом фельдшери все ще очікували на оновлення швидких.

За кошти "Світового банку" у рамках проекту "Поліпшення охорони здоров’я на службі людей" Рівне нщина отримала 18 машин. Їх розподілили по районним лікарням. А от закупівлі з державного бюджету для КП "Станція екстренної медичної допомоги"не відбувалися. Отримали декілька автомобілів хіба що в подарунок.

Вперше за 6 років Рівне нська область закупила автомобілі швидкої допомоги. Це зроблено за кошти Національної служби охорони здоров'я.

Ці автомобілі будуть обслуговувати тільки жителів Рівне нщини з COVID-19.

20 бригад Рівне нської області будуть користуватися цими автомобілями. Однак зараз вони стоять в гаражі. Оскільки ще немає необхідної реєстрації. Навіть, коли вона буде, автомобілів всеодно бракуватиме і для виїзду на інші виклики, кажуть працівники швидкої.

Потрібне і медичне обладнання.

Окрім 5 новеньких карешт швидкої допомоги, Центр екстреної медичної допомоги поповнився і необхідним медичним обладнанням: 30 дефібриляторів-моніторів різної модифікації.

Їх розприділять по станціях екстреної допомоги Рівне нщин. На поповнення вже чекають в Дубенській станції.

Яким чином буде відбуватися розподіл техніки та автомобілів визначить управління охорони здоров'я спільно з медичною радою Центур екстреної швидкої допомоги. Планують зробити це якнайшвидше.

Читайте також: На Рівне нському полігоні відбулися конкурсні змагання на кращий танковий взвод Збройних сил України