ДСР НУ
Зловмисники налагодили систематичну незаконну порубку лісу, переважно – дубу, на території природно-заповідного фонду та лісових господарств Києва, Київської та Черкаської областей. Сума завданих збитків сягає мільйона гривень. Учасникам злочинної групи може загрожувати до семи років позбавлення волі.

У лютому 2020 року оперативники управління стратегічних розслідувань у місті Києві, слідчі слідчого управління поліції Києві за процесуального керівництва прокуратури м. Києва за участю управління патрульної поліції затримали «чорних лісорубів» під час транспортування партії незаконно порубаної деревини.

Упродовж 2017-2019 років обвинувачені здійснювали порубку лісу на території міста Києва, Київської та
Черкаської областей. Кожен учасник злочинного угруповання відповідав за свій напрямок діяльності: організація незаконної порубки деревини, підбір працівників та доставка їх до Києва, транспортування деревини до складу зберігання, а також до населених пунктів, які зазначали клієнти.

За незаконну порубку лісу учасникам злочинної групи загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до семи років. 

Читайте також: 
В Україні викрили нову шахрайську схему