А от 17.5 тисяч учнів Рівненщини за парти сьогодні не сіли. Це жителі Костопільського та Радивилівського районів, а також міст Острог та Дубно. Їхні населені пункти у червоній карантинній зоні. Як дистанційно розпочалось навчання у місті Дубно, де вчора батьки виходили на пікет і просили відкрити школи для учнів, дивіться у сюжеті.

 Порожні шкільні коридори, класи без учнів та галасу. Святкову атмосферу частково створюють лише кульки у кожному навчальному кабінеті. Цьогорічне 1- вересня точно незвичне, констатує директорка дубенської школи Марія Іванова. У закладі навчається 900 учнів. Всі вони сьогодні до школи не пішли.

Учні спілкуються з вчителем онлайн. Вже помітно, мережа не витримує такого навантаження. Зв'язок пригальмовується. Діти не одразу чують вчителя. Зізнаються, дуже скучили за живим спілкуванням.

Батьки теж розчаровані. Вчора у Дубні пікетували під міською радою аби відновилось звичне навчання. Але ні бо місто у червоній зоні.

До звичного 1 вересня у дубенській школі все ж готувались. Відкрили усі додаткові входи, щоб уникнути скупчення дітей. А ще склали новий графік дзвінків – перерви у дітей будуть не одночасно.

Коли дубенські учні зустрінуться у школах, поки невідомо. Сподіваються, що це станеться вже у цьому місяці. Втім, вчителі певні: свято Знань у них ще попереду.

Читайте також: У Дубні батьки вимагають відновити повноцінне навчання