Про це розповів сьогодні, 1 вересня, начальник управління охорони здоров'я нашої області Олег Вівсянник під час чергового онлайн-брифінгу Рівненської ОДА.

За словами Олега Вівсянника, нещодавно додана до шести медичних закладів першої хвилі Здолбунівська центральна районна лікарня зможе надавати медичну допомогу на 105 ліжках, з яких 79 перепрофільованих ліжок терапевтичного відділення, 6 ліжок інтенсивної терапії та 20 ліжок інфекційного профілю.

Медична допомога буде надаватися діючим алгоритмом та маршрутом пацієнта, а саме жителям Здолбунівського, Гощанського, Острозького, Корецького та частково Рівне нського районів (оскільки Рівне нський район буде поділений на дві частини: жителі однієї частини спрямовуватимуться до Костопільської центральної районної лікарні першої хвилі, а другої – до Здолбунівської).

"На сьогодні ми маємо у Здолбунівській ЦРЛ госпіталізованих 15 пацієнтів, з яких 6 – з підтвердженим діагнозом COVID-19. Ми постійно регулюємо процес маршруту пацієнта, а також алгоритм надання медичної допомоги пацієнтам з COVID-19", - повідомив пан Вівсянник.

Зокрема, начальник управління охорони здоров'я наголосив щодо Гощанської центральної районної лікарні, яка на майбутнє може бути включена до медичних закладів першої хвилі або переведена з другої хвилі в першу.

"Згідно з тими статистичними даними, які озвучив перший заступник голови Рівне нської ОДА Сергій Подолін, сьогодні у нас немає підстав здійснювати в негайному порядку долучення до першої хвилі ще будь-якої іншої лікарні. Попри те, ми оперативно реагуємо на ситуацію, яка складається в області, постійно здійснюємо оперативний аналіз даних щодо завантаженості ліжок і кількості пацієнтів. І відповідно до цих показників у тому чи іншому конкретному регіоні ми будемо відкривати при потребі ще додаткові лікувально-профілактичні заклади", - додав Олег Вівсянник.

Читайте також: Наступного тижня до "червоної" зони можуть потрапити території "помаренчевого" рівня